Verhalen 2020

Verhalenbundel van Biesbosch.net


Het nieuwe jaar


6 januari 2020

December is voor veel mensen een maand van inkopen doen. Sinterklaascadeautjes, cadeautjes voor onder de Kerstboom en vooral veel eten- en drinkwaren. December is ook een maand van bezinning en reflectie. Een maand waarin we afscheid nemen van het oude jaar. Soms ook een maand waarin we afscheid moeten nemen van geliefde naasten. Van gezellige feestdagen worden het ineens bijzondere feestdagen.

December is een drukke maand. Gevolgd door een maand waarin we weer overgaan tot de orde van de dag, maar nog wel nagenieten van de vele fijne gesprekken die gevoerd zijn. Aan de kerstdis, bij de oliebollenkraam, na afloop van die onverwachte begrafenis, op oudejaarsavond. Januari is een maand van de goede voornemens. Die gemaakt en vervolgens vaak ook weer gebroken worden.

Januari is voor ons als ondernemer de maand waarin we het oude jaar boekhoudkundig afsluiten en het nieuwe jaar administratief op allerlei documenten invoeren. Het is ook de maand waarin we weer starten met winteronderhoud. De zwaarden, het roer, allerlei losse onderdelen van de boot halen we naar huis. Alles krijgt een schoonmaakbeurt. Hout wordt geschuurd en opnieuw in de lak gezet. Eind maart is alles weer klaar voor een nieuw vaarseizoen.
We hebben er zin in.

Voor nu een Gelukkig Nieuwjaar toegewenst

 


__________________________________________