Verhalen 2017

Verhalenbundel van Biesbosch.net


Landleven


19 maart 2017

Op 31 maart 2016 gingen wij een ochtend op stap met redactrice Angela en fotograaf Otto van Landleven, hét magazine voor buitenwonen en buitenleven. Nadat de contacten eerst per e-mail en daarna telefonisch verliepen, was het leuk om elkaar op donderdag 31 maart persoonlijk te ontmoeten.

Wat volgde was een korte tocht van ongeveer 2 uur door een prachtig verstild en winters landschap. Geen sneeuw, want dat is tegenwoordig een zeldzaamheid in Nederland. Wel een Biesbosch waarin de kleuren beige, bruin en verschoten groen de overhand hebben. Kleuren die rustig voor de ogen zijn. We hadden de Biesbosch voor onszelf.

Nauwelijks wind en een lekker winterzonnetje maakte het werk een stuk gemakkelijker. Wij vertelden, Angela stelde aanvullende vragen en Otto maakte foto’s. Hij deed het meest lichamelijk werk van ons allemaal. Wilde de glibberige kant op om ons drijvertje net even anders te fotograferen. Klom in een grote afgeknotte wilg voor een foto met vogelperspectief.

Het uitje was kort maar krachtig. We zijn zeer tevreden met het eindresultaat, dat te vinden is in de 22e jaargang, nummer 2. Van 2017 welteverstaan, want de redactie van Landleven werkt een jaar vooruit. Zie ook www.landleven.nl


____________________________________________